dimecres, 24 de març de 2010

Presentació

La creació de Cordal Plectre de Cambra és conseqüència directa de la important tasca musical i pedagògica duta a terme pel mestre Antonio Pérez Llopis en els seus 30 anys al capdavant de l’Orquestra Llaudística Daniel Fortea de l’Associació Musical Artística Nulense. Els quatre components del conjunt, de fet, formen part d’aquesta agrupació, on van iniciar la seua formació musical i amb la qual han actuat per tot el territori espanyol.
El grup està integrat per:
 Javier Blasco Montolio, component de la Daniel Fortea des de fa 27 anys i bandúrria principal des de fa més de 25. Amb quatre anys de la carrera d’instruments de pua validats al conservatori del Liceu de Barcelona, ha col·laborat també amb altres agrupacions de plectre de la província de Castelló, amb diversos grups folklòrics, de música popular i lleugera , amb els quals ha viatjat per tot Europa. A Cordal interpreta obres amb la bandúrria, el llaüt i la mandolina.
José Vicente Navarro Ventura toca la mandolina sopranino en Fa a la Daniel Fortea des de fa 12 anys i és element fonamental en el grup de primeres veus. Ha col·laborat, tanmateix, amb altres agrupacions de música popular. A Cordal toca la mandolina.
Ricard Herrero Aràmbul és també bandúrria primer de la Daniel Fortea, de la qual forma part des de fa quasi 20 anys. A l’igual que Javier Blasco ha validat tres cursos d’estudis de pua al conservatori del Liceu de Barcelona i ha col·laborat amb grups folklòrics i de música popular. A Cordal interpreta peces amb la bandúrria, la mandolina i el llaüt.
Pasqual Casabó Escrig pertany a la Daniel Fortea des de fa 26 anys, durant els quals ha alternat la guitarra i el llaüt. Va obtenir el Diploma Elemental de Música, en l’ensenyament de guitarra, pel Conservatori Professional de Música de Castelló, amb professors com Manuel Abella, Manuel Babiloni i Isabel Agut. Ha col·laborat, com la resta de components, amb altres grups folklòrics i populars. A Cordal toca la guitarra i el baix.
Cordal Plectre de Cambra es va presentar a Nules el 12 de desembre de 2009 i el seu repertori està format principalment per peces cèlebres de la música clàssica, a les quals dóna una interpretació molt personal, caracteritzada per la suavitat de so aconseguida amb la corda simple, aplicada també de forma singular als instruments de plectre, i per la riquesa de timbres associada a la diversitat d’instruments utilitzats, triant sempre la combinació més adient per a cada obra en particular.
Gran part de les obres interpretades són arranjaments del mestre Pérez Llopis.